Ne apropiem de finalul primului sezon al Clubului de Istorie, pentru care v-am pregătit un adevărat maraton de povești fascinante despre exploratori curajoși și expediții ce-ți taie respirația.
Pe 29 iunie, începând cu ora 18:30, ne întâlnim în grădina casei Filipescu Cesianu, pe Calea Victoriei, cu Marian Voicu și invitații săi: Cristian Lascu, cercetător speolog, Radu Păltineanu, cunoscut pentru explorările sale îndrăznețe în cele mai sălbatice colțuri ale Terrei prin mijloace non-motorizate și Ion M. Ioniță, redactor-șef la revista Historia.
Tema pe care am ales-o pentru luna aceasta nu e deloc întâmplătoare. Mizăm pe relatările invitaților noștri despre expedițiile extraordinare ale unor exploratori faimoși, precum și despre propriile experiențe de călătorie și descoperiri geografice pentru a vă stârni imaginația și a vă inspira în propriile aventuri în lumea largă.
În centrul atenției va fi volumul „Prizonieri în noaptea polară”, un titlu recent adăugat în colecția Corint Istorie. O carte extraordinară despre ambiție, nebunie, eroism și supraviețuire, narată superb de Julian Sancton. O poveste din care fac parte norvegianul Roald Amundsen și românul Emil Racoviță.
Un alt volum adus în discuție va fi „În Africa. Uimitoarele aventuri ale lui Stanley și Livingstone”, despre legendara întâlnire dintre David Livingstone, exploratorul scoțian dispărut de multă vreme, și Henry Morton Stanley, jurnalistul trimis în căutarea lui, o poveste care continuă să inspire aventurieri din întreaga lume.
Nu în ultimul rând, vom povesti despre cartea „În inima mării. Tragedia vasului Essex”, povestea adevărată care a inspirat legenda lui Moby Dick.