Unul dintre hramurile Bisericii Grecești „Buna Vestire” din Brăila. Credincioșii ortodocși vin să ia apă, sfințită, din izvorul care a devenit motiv de pelerinaj – apa a fost descoperită în 1863, pe când se lucra la clădirea bisericii fondată de grecii trăitori la Brăila.
Impunătoarea construcție este monument istoric de arhitectură cu o îmbinare fericită de elemente bizantine și din goticul renascentist.
Biserica s-au construit în perioada 1862-1872, arhitect fiind Avram Ioannidis din Prusa. Are trei Sfinte Mese: centrala este închinată Bunei Vestiri, cea sudică Sfântului Nicolae – protectorul marinarilor (normal, pentru că mulți cititori erau armatori sau comercianți care aveau legătură cu apa… Cum să nu aibă? La Dunăre?), și cea de nord închinată Sfântului Gherasim de Kefalonia. Aici, sub paraclisul Sfântului Gherasim este izvorul, considerat făcător de minuni – descoperit în 1863. Și tot aici stă scris „Comunitatea Greacă din Brăila a așezat piatra de temelie a Bisericii Grecești Buna Vestire, la 8 Septembrie 1863.