Importanta promovarii online pentru companiile romanesti

Deşi ne aflăm în secolul vitezei, al informaţiei, afaceriştii din România nu înţeleg încă importanţa online-ului şi al promovării în acest format. În acest caz nu ne referim la multinaţionale (acestea au echipe dedicate marketingului online), ci la întreprinderile mici şi mijlocii.

Conform unui studiu al Institutului Naţional de Statistică (INS), în România doar 45.4% dintre companii au un site propriu, deşi 86.1% sunt conectate la reţeaua de internet. Cele mai multe firme cu site propriu se găsesc în Bucureşti-Ilfov (63,7%) şi Centru (50,2%), urmate de Nord-Est şi Nord-Vest (40,3%). Cele mai mici ponderi se regăsesc în Sud-Oltenia (26,3%), în Vest (36,2%) şi în Sud-Est (36,5%).

Cele mai active companii pe internet din punct de vedere al sectorului de activitate sunt cele din industrie şi construcţii (86.7%), servicii (84.3%) şi comerţ (81.7%).

Un alt studiu realizat de Facebrands (o platformă de analiză a cifrelor Facebook în România) arată că din cele peste 600.000 de firme înregistrate în România, doar 45.000 au cont de Facebook, adică doar 7.5% dintre acestea. Şi mai îngrijorător este faptul că foarte multe conturi existente tratează Facebook-ul ca o modalitate de relaxare a utilizatorilor şi nu ca o modalitate de informare şi comunicare cu aceştia.

„Sunt postări cu filmuleţe amuzante sau poze cu pisici, fără nicio legătură cu afacerile lor. Iar când vor să comunice câte ceva despre afacerea lor postează pliante neatractive, transpuse grosolan din offline în online. În mod natural, după ce ai obişnuit oamenii cu pisici, postările cu serviciile de curăţenie pe care le oferi nu au cum să aibă efectul scontat”, menţionează reprezentanţii Facebrands.

Este foarte clar că întreprinzătorii români nu înţeleg încă importanţa promovării online, iar acest lucru le reduc şansele de reuşită. Într-o perioadă în care vorbim de inteligenţă artificială şi realitate virtuală, în România 92.5% dintre companii nu au aflat ce este aceea o reţea de socializare, iar 54.6% nu pot fi găsite la o scurtă căutare pe google (exceptând site-urile ce oferă informaţii generice despre firmele înregistrate la Registrul Comerţului).

Mai mult despre: informatii afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed




Suntem și pe rețelele de socializare:
Te-ar mai putea interesa si:
Diverse

Cum se fac bitcoinii

Mulți antrepenori dar și oameni din sfera privată investesc sume între 400 de euro și 5000 de euro în aparate…

Categorii