Conform unor legende; a existat un oraș francez unde, în Evul Mediu, femeile aveau un obicei ciudat. Dimineața, femeile căsătorite puneau o doză mică de otravă în micul dejun pe care îl pregătiseră soților lor. Mai târziu, când oamenii lor se întorceau acasă în cursul serii, li se dă antidotul.
În acest fel, otrava nu ar deveni dăunătoare și nu-i va afecta. A existat un motiv strict pentru această practică. Dacă soții rămân prea mult în altă parte, deoarece administrarea antidotului a întârziat, bărbații ar ajunge să experimenteze simptome precum greață, dureri de cap, depresie, vărsături, durere sau dificultăți de respirație.
Cu cât bărbatul întârzia mai mult să se întoarcă acasă la soția sa, cu atât se îmbolnăvea mai mult. Și, în cele din urmă, când în cele din urmă s-a întors acasă, soția lui, fără să știe, i-a dat antidotul. În acest fel, în câteva minute, a început rapid să se simtă mai bine. Toate acestea au funcționat ca un truc, dând bărbaților impresia că a fi departe de casă ar duce la durere și depresie. Prin urmare, soții ar deveni mai atașați de casele lor și de soțiile lor.